Hej, jeg hedder Mia
Jeg er uddannet kok og har lavet mad ud af huset til større fester og arrangementer siden 2007. Jeg bor med min familie i min mands barndomshjem nær Ballen på Sydfyn.
Jeg er vokset op ude på landet i et hjem hvor der blev taget hensyn til dyr og miljø, og hvor økologi og sunde madvaner var en selvfølge. De værdier er blevet en del af mig og den måde jeg går i køkkenet på.
Fyn er i dén grad et mekka for madnørder og jeg synes det er inspirerende med alle de passionerede, lokale producenter, som prioriterer økologi, kvalitet og bæredygtighed.
Jeg samarbejder blandt andet med Høkildegård Landhandel, Fyens Økologi, Økomølleriet Kragegården, Økologisk Vinimport, Strynø Frugthave, Østervang Økologiske Landbrug, Skarø Is, Ørbæk Bryggeri, Brødkompaniet, plant2plast og Gundestrup Mejeri.
“Det var en fornøjelse at samarbejde med dig. Jeg bliver nødt til at fortælle dig, at vi har modtaget mange mails med tak for sidst. Men alle nævner din mad, som en magisk, eller fantastisk oplevelse”.
Inge Haaning. Bryllupsfest.
“Hun reddede vores store dag. Tusind tak for din ro, dit overskud og den lille ekstra ting”.
Susanne Drachmann. Bryllupsfest.
“Ud over, at maden var forrygende, er Mia dejlig at arbejde sammen med så alle ønsker og behov bliver efterkommet”.
Thomas Rasmussen. Bryllupsfest.
Om Mias Ø
Lokalt & økologisk
Sydfyn er et slaraffenland af lokale økologiske frugt- og grøntsagsavlere, bæredygtige kvægholdere og mikrobryggerier. Derfor tager jeg altid udgangspunkt i økologiske råvarer fra de lokale producenter her i området, når jeg sammensætter mine menuer. Jeg får mel, gryn og kerner fra Økomølleriet, frugt, grønt og æg fra Fyens Økologi , olivenolier, eddiker og vine fra Økologisk Vinimport, krydderier fra Mandala Organic og oste fra Naturmælk.
Fra jord til bord
Jeg er vokset op ude på landet i et hjem hvor der blev gjort meget ud af madlavning og måltidskultur. Jeg har lært at det lønner sig at pleje sin køkkenhave, lade dejen hæve i fred og lade kødet langtidsstege. Det tager tid at lave god mad fra bunden. Men det er besværet og ventetiden værd. De værdier er blevet en del af mig og den måde jeg går i køkkenet på.
En kok i køkkenet
Hos Mias Ø er kokken inkluderet i prisen. Det betyder at jeg er med i køkkenet og anretter maden uanset om det er buffet, tallerkenanretning eller Family Style servering på store fade ved bordene. Jeg præsenterer menuen for jeres gæster før I spiser og fortæller lidt om maden og de lokale råvarer jeg har brugt.
Historier om mad
Mange gæster kan godt lide at høre lidt mere om hvad de skal sætte tænderne i. Fx at Camilla og Martha fra Alene i Vildmarken driver Fyens Økologi, som leverer størstedelen af de grøntsager som jeg anvender i køkkenet. At Lises lam på Høkildegård græsser frit langs Syltemae Ådal og at den økologiske rygeost er fremstillet med fuldfed økologisk komælk.