Lokal & økologisk
Galleri
Om Mias Ø
Lokalt & økologisk
Sydfyn er et slaraffenland af lokale økologiske frugt- og grøntsagsavlere, bæredygtige kvægholdere og mikrobryggerier. Derfor tager jeg altid udgangspunkt i økologiske råvarer fra de lokale producenter her i området, når jeg sammensætter mine menuer. Jeg får mel, gryn og kerner fra Økomølleriet, frugt, grønt og æg fra Fyens Økologi , olivenolier, eddiker og vine fra Økologisk Vinimport, krydderier fra Mandala Organic og oste fra Naturmælk.
Fra jord til bord
Jeg er vokset op ude på landet i et hjem hvor der blev gjort meget ud af madlavning og måltidskultur. Jeg har lært at det lønner sig at pleje sin køkkenhave, lade dejen hæve i fred og lade kødet langtidsstege. Det tager tid at lave god mad fra bunden. Men det er besværet og ventetiden værd. De værdier er blevet en del af mig og den måde jeg går i køkkenet på.
En kok i køkkenet
Hos Mias Ø er kokken inkluderet i prisen. Det betyder at jeg er med i køkkenet og anretter maden uanset om det er buffet, tallerkenanretning eller Family Style servering på store fade ved bordene. Jeg præsenterer menuen for jeres gæster før I spiser og fortæller lidt om maden og de lokale råvarer jeg har brugt.
Historier om mad
Mange gæster kan godt lide at høre lidt mere om hvad de skal sætte tænderne i. Fx at Camilla og Martha fra Alene i Vildmarken driver Fyens Økologi, som leverer størstedelen af de grøntsager som jeg anvender i køkkenet. At Lises lam på Høkildegård græsser frit langs Syltemae Ådal og at den økologiske rygeost er fremstillet med fuldfed økologisk komælk.